de late lente


de late lente 1.0

het laatste deel, het einde van de lente

Algemene voorbeelden


In de late lente en vroege zomer kan er gelanglauft worden op de flanken van de Independence Pass.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Independence_Pass,

Groenblijvende bomen en struiken, en coniferen, aangeboden met een wortelkluit, worden best in de vroege herfst (nog tot eind oktober) of de late lente (april-mei) aan de bodem toevertrouwd.

http://weekend.knack.be/lifestyle/nest/tuin/het-groen-van-morgen/article-4000187707437.htm,

de late lente 2.0

het laatste deel, het einde van een bepaalde lente

Algemene voorbeelden


Het album verscheen in de late lente van 1966 en het bevatte interessante extraatjes van Brian Jones. Brian speelde niet alleen gitaar en harmonica, maar hij introduceerde ook de sitar.

http://www.radio2.be/de-topcollectie/the-beatles-the-rolling-stones-week-3-van-23-tot-27-juli,

Veel bamboes hebben deze winter bladschade opgelopen [...]. Rond de late lente, begin zomer zal er nog maar weinig te merken zijn van de opgelopen bladschade bij planten in volle grond. Een dosis goede organische meststoffen zal het herstel van de planten zeker ten goede komen.

http://www.bamboebergh.be/nl/nieuws/1203.PDF,

de late lente 3.0

lente waarin de weersverbetering verhoudingsgewijs laat in het jaar inzet; lente waarin het weer later dan verwacht zachter wordt
Ook met een onbepaald lidwoord: een late lente.

Algemene voorbeelden


Of de late lente daadwerkelijk positieve gevolgen heeft voor de rest van het jaar, kan ik niet voorspellen. In 2006 begon de lente ook relatief laat, maar door een zeer snelle stijging van de temperatuur in een korte tijd, versnelden veel dieren en planten hun ontwikkeling, waardoor ze hun achterstand inhaalden.

http://resource.wur.nl/wetenschap/detail/late-lente/,

Late lente. Vogels op de zuidpool hebben te maken met een steeds latere lente [...]. Bij ons is de late lente een toevallige uitschieter, maar op de zuidpool is de trend naar een langere winter systematisch.

http://educatie.ntr.nl/radio/501613/kort-nieuws/item/885382/late-lente/,

Nederland zal dit jaar een late lente beleven, zo'n drie tot vier weken later dan de afgelopen vijf jaar. Dat voorspellen Wageningen Universiteit en de Vlinderstichting maandag op grond van de vertraagde bloei en verschijning van planten en vlinders.

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/2293713/2006/03/13/Vlinders-en-planten-voorspellen-late-lente.dhtml?utm_source=scherm1&utm_medium=button&utm_campaign=Cookiecheck,